Bijzondere Locatie-/Atelier route Hengelo 2020, ‘BLAH’.

Een route langs bijzondere locaties met dito werk van professionele Hengelose beeldend kunstenaars. De locaties zijn herkenbaar aan het houten BLAH-logo object en liggen aan de openbare weg of zijn speciaal opengesteld. Op iedere 1e zondag van de maand vanaf juni t/m oktober 2020 zijn 21 locaties te bezichtigen, waarbij 25 kunstenaars deelnemen. Je kan de route ook in gedeeltes, lopend, fietsend of met de auto doen.

In december 2019 ben ik bij de afsluiting en stopzetting van kunstbroed-plaats ART-HOK hier en daar gaan informeren of er interesse was voor een bijzondere locatie route. Dit resulteerde in het opzetten van BLAH. Met medewerking van Marian Kromkamp (subsidie-aanvraag), Pier van Dijk/ BR&T PROD. (ontwerp logo, flyer en markeringsobject), Dora Brandt (tekst) en HUBO Hengelo Zuid (het in elkaar zetten van de houten objecten) is BLAH tot stand gekomen. De subsidie aanvraag is door de gemeente Hengelo toegewezen. Deelnemende kunstenaars zijn: Marijke Agterbosch, Diana Baars, Willie Beckmans, Ellie Bloemendaal, Guusje Beverdam, Tony Boiso, Wynand Buursink, Pier van Dijk, Ton Duivenvoorden, Rineke Engwerda, Hettie Franken, Henk Geuzinge, Jenny de Groot, Paul Hoebee, Martha Lucia Inagan, Merit de Jong, Marian Kromkamp, Huub Mikx, Martin Oostenrijk, Ben Schildkamp, Diana de Vries, Esther de Vries, Metin Yirtici, Frans Zekhuis, Edo Zupan.

Zelf heb ik een locatie op een bedrijfsverzamelcomplex aan de Berfloweg 41. Een waslokaal van voormalig machinewerkplaats Niemeijer. Bij het binnentreden van dit lokaal vraag ik bezoekers eerst hun handen te wassen, daarna is er een animatie-filmpje te zien. (Zie MHHK) Het idee hiervoor ontstond tijdens de corona-crisis in maart/april 2020.